Waarom kan het gft-afval niet gewoon via de ondergrondse containers worden verzameld?

3379 keer bekeken 4 reacties

Veel inwoners vinden dat onhandig; je moet lopen met het zware gft-afval en als je bij de container komt, is deze vaak vol. Tuinafval past niet goed in de container, waardoor deze blokkeert. Helaas wordt er ook regelmatig ander afval bij het gft gegooid, waardoor het gft bij de verwerker wordt afgekeurd. Een container aan huis maakt het makkelijker het gft-afval apart te houden en levert een mooi, schoon gft op.

Anoniem

05-11-20 om 14:57

Wij scheiden al ons afval, waardoor wij met ons gezin van 5 personen al jaren 1 zakje van 5 tot 10 liter restafval per week hebben. Als groenafval echter dagenlang of zelfs 2 weken in een container moet staan te stinken, bijvoorbeeld tijdens een lekker warme zomerweek, ga ik mijn organisch afval absoluut niet scheiden. Na 2 dagen kruipen de maden er dan uit. Dus ik verwacht met dit besluit veel meer groenafval bij het restafval zal veroorzaken.

Anoniem

06-11-20 om 16:54

Ben ik mee eens. Ik wil zo'n kreng niet. Hoop ruimte weer weg in mijn tuin. Was net zo blij met huidige situatie. Geef mensen een compostbak of zo dan.  

Jan van Diemen

09-11-20 om 21:30

 Met de eerdere 2 reacties volledig eens. Stukje lopen naar de ondergrondse containers is eenvoudig, gezond en spaart 2 of meer van die verschrikkelijk onhandige en plaatsinnemende rolcontainers uit. Hoe bedoeld u milieu besparend door elk laagbouwhuis met meerdere containers uit te rusten?!

M

12-11-20 om 18:26

Heel erg jammer en zelfs vervelend dat er is gekozen om iedereen een rolcontainer te geven. Verschrikkelijk om zo'n container in je tuin te hebben, zo groot is mijn tuin nu ook weer niet. Daarnaast gaat het stinken als het twee weken moet bewaren ook al gebruik ik maar heel weinig gft afval. 

Cookie-instellingen