Submenu

De gft-containers komen!

413 keer bekeken 0 reacties

..en gaan.

Op de ondergrondse containers voor de inzameling van gft-afval zijn stickers geplakt. De sticker waarschuwt dat de containers weggehaald worden. 

Wanneer krijgt u uw gft-container?

Deze week krijgen bewoners van laagbouwwoningen een brief. In de brief staat informatie over het formaat van de container en de levering. Zoals de planning nu is, worden de containers in de laatste week van maart thuisbezorgd.

Ook een container voor restafval?

Gebruikt u voor het restafval nu een container aan huis, dan krijgt u daarvoor een nieuwe container. Gebruikt u voor het restafval ondergrondse containers, dan blijft u dat doen.

Wanneer verdwijnen de ondergrondse gft-containers?

Zodra de gft-containers voor de laagbouwwoningen zijn uitgedeeld, worden de ondergrondse gft-containers afgesloten. Dat is begin april. Daarna worden ze weggehaald. De ondergrondse containers voor andere afvalsoorten, bijvoorbeeld papier en plastic, blijven gewoon in gebruik.

Hoogbouw

Bij de hoogbouw zijn de containers voor gft-afval al eerder weggehaald. Er werd nauwelijks gebruik van gemaakt. Het gft-afval was ook vaak vervuild met ander afval. Later dit jaar gaan we kijken of het toch weer mogelijk is ook bij de hoogbouw gft-afval apart in te zamelen. Bijvoorbeeld in een container die alleen is te openen met een pasje.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen