Submenu

Uw eigen container voor gft-afval

812 keer bekeken 0 reacties

Volgend jaar gaat de afvalinzameling voor bewoners van een laagbouwwoning veranderen.

Deze week krijgen alle bewoners van een laagbouwwoning een brief van de gemeente. Deze brief geeft informatie over de wijzigingen in de afvalinzameling vanaf april 2021. Waarom we dat doen, vertelt wethouder Sikkes-van den Berg in het filmpje.

Begin volgend jaar krijgt u een container voor groente-, fruit-, en tuinafval (gft) en etensresten. Meerlanden leegt deze container om de week. In de maanden mei tot en met september iedere week.

Restafval

Heeft u nu een container aan huis voor restafval? Dan krijgt u een nieuwe container. De huidige containers zijn aan vervanging toe. Meerlanden leegt deze container om de week. Dit is minder vaak dan nu. Dat is mogelijk omdat u ook een container krijgt voor gft en etensresten. Als u dat afval apart houdt, neemt het restafval flink af.
Heeft uw woning geen container voor restafval aan huis? Dan blijft u gebruik maken van de ondergrondse containers voor restafval.

Nu nog geen actie

Begin januari krijgt u van Meerlanden een brief met meer informatie. Hierin staat hoe u andere formaten containers kunt kiezen. In deze brief staat ook wanneer u de container(s) krijgt en wanneer de nieuwe inzameling start. U hoeft nu dus nog geen actie te ondernemen.

Meer informatie? Vragen? In gesprek?

  • Meer informatie vindt u in de veelgestelde vragen.
  • U kunt uw vraag telefonisch stellen bij ons Klant Contact Centrum, telefoon (020) 31 44 888. U kunt daar ook een afspraak maken om op het spreekuur te komen.
  • U kunt uw vraag per mail sturen via info@diemen.nl
  • Er worden twee online bijeenkomsten georganiseerd. Kijk op de agenda voor de data en de mogelijkheden tot aanmelden.

 

Container voor gft-afval

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen