Submenu

Eerste aanvraagronde gemist? Geen nood!

730 keer bekeken 0 reacties

Misschien was u op vakantie, heeft u de berichten gemist of stond uw hoofd er gewoon niet naar? Dat geeft helemaal niets want het aanvragen van containers voor papier en/of plastic verpakkingen, blik en drankenkartons (PBD) is nog steeds mogelijk!

In deze tijd zitten de ondergrondse containers voor papier en/of plastic verpakkingen, blik en drankenkartons (PDB) vaak vol. Niet zo gek, want door de coronacrisis werken veel mensen thuis, worden meer spullen online besteld en wordt er veel geklust en opgeruimd. Daarom kunnen  bewoners van laagbouwwoningen nu gratis containers voor aan huis aanvragen: één voor papier en karton en één voor PBD. 

Afval scheiden wordt makkelijker

Een container aan huis helpt u om het afval makkelijker te scheiden. En het bespaart een loop naar de ondergrondse container met de kans dat deze vol is en alles weer mee naar huis moet. Of uit frustratie het goed gescheiden afval alsnog bij het restafval wordt gegooid. Wat natuurlijk reuze jammer is!  Want afval dat goed gescheiden wordt, kan gebruikt worden om nieuwe producten te maken. En dat scheelt energie  en grondstoffen.

Verschillende maten

De containers zijn beschikbaar in verschillende maten:

Eerst even kijken hoe zo'n container in het echt eruitziet? Dat kan in de hal van het gemeentehuis. Welke maat container voor u geschikt is hangt af van de samensteling van uw huishouden maar ook of u bijvoorbeeld veel spullen online koopt. 

Hoe vaak legen?

De PBD-container wordt 1x in de twee weken geleegd. De container voor oud papier 1x in de vier weken.

Wat mag in de containers?

Op de containers komen stickers om aan te geven wat in de container mag. U kunt ook bij de afvalwijzer kijken voor informatie over wat waar hoort.

Bewoners Centrum West

In deze wijk wordt gewerkt en mag er nog geen zwaar vrachtverkeer rijden. Containers aan huis kunnen daar dus niet geleegd worden. Bewoners van Centrum West kunnen nu nog geen containers aanvragen. Zodra de werkzaamheden afgerond zijn, kan dit wel. U wordt hierover apart geïnformeerd.
De Burgemeester Bickerstraat is al wel klaar. Bewoners van deze straat kunnen containers aanvragen.

Wanneer van start?

Vraagt u nu een container aan, dan wordt deze naar verwachting begin oktober bij u thuisbezorgd. U krijgt daar tijdig een brief over van Meerlanden. U hoeft niet thuis te blijven voor het bezorgen van de containers.

Vraag een container aan

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen