Submenu

Vraag gratis uw eigen container aan

9811 keer bekeken 0 reacties

Een eigen container aan huis voor oud papier en plastic, makkelijker kan het niet!

Vraag een container aan

U vraagt uw container rechtstreeks aan bij Meerlanden. Dat kan telefonisch: 0297-381717 of via dit formulier.

Verschillende maten

De containers zijn beschikbaar in verschillende maten:

Eerst even kijken hoe zo'n container in het echt eruitziet? Dat kan in de hal van het gemeentehuis. Welke maat container voor u geschikt is hangt af van de samensteling van uw huishouden maar ook of u bijvoorbeeld veel spullen online koopt. 

Hoe vaak legen?

De PBD-container wordt 1x in de twee weken geleegd. De container voor oud papier 1x in de vier weken.

Wat mag in de containers?

Op de containers komen stickers om aan te geven wat in de container mag. U kunt ook bij de afvalwijzer kijken voor informatie over wat waar hoort.

Bewoners Centrum West

In deze wijk wordt gewerkt en mag er nog geen zwaar vrachtverkeer rijden. Containers aan huis kunnen daar dus niet geleegd worden. Bewoners van Centrum West kunnen nu nog geen containers aanvragen. Zodra de werkzaamheden afgerond zijn, kan dit wel. U wordt hierover apart geïnformeerd.
De Burgemeester Bickerstraat is al wel klaar. Bewoners van deze straat kunnen containers aanvragen.

Afval scheiden wordt makkelijker

Een container aan huis helpt u om het afval makkelijker te scheiden. En het bespaart een loop naar de ondergrondse container met de kans dat deze vol is en alles weer mee naar huis moet. Of uit frustratie het goed gescheiden afval alsnog bij het restafval wordt gegooid. Wat natuurlijk reuze jammer is!  Want afval dat goed gescheiden wordt, kan gebruikt worden om nieuwe producten te maken. En dat scheelt energie  en grondstoffen.

Groente-,fruit- en tuinafval

Volgend jaar krijgen bewoners van een laagbouwwoning een eigen container voor de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval (gft). De ondergrondse containers voor gft-afval worden daarna weggehaald. Voor het uitdelen van de containers aan huis voor gft-afval krijgt u nog uitgebreide informatie en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen