Submenu

Honderdste afvalgrijper uitgereikt

944 keer bekeken 0 reacties

Actie met gratis afvalgrijper groot succes.

Op 4 mei reikte wethouder Matthijs Sikkes Van den Berg de honderdste afvalgrijper uit aan Natasja Kloosterman en Jasper Vet, inwoners van Plantage De Sniep. Zij kregen deze grijper vanwege de bewonersactie om zwerfvuil op te ruimen. Omdat mensen nu meer thuis zijn, zijn er op sommige plekken in Diemen volle prullenbakken en meer zwerfafval te zien. Dat levert veel klachten op. Waar het kan ruimt de gemeente dat uiteraard op. De gemeente deed ook het aanbod aan bewoners om een afvalknijper thuis te brengen, zodat ze tijdens het dagelijkse ommetje zwerfvuil kunnen prikken. Inmiddels hebben daar al zo’n 100 inwoners een aanvraag voor gedaan.

Wethouder Sikkes Van den Berg is blij met de Diemenaren die een handje toesteken: ‘Natasja en Jasper gaven aan regelmatig te gaan varen en ze willen dan ook het water en de waterkant schoonmaken. Dat is natuurlijk geweldig. Door hen te bedanken bedanken we eigenlijk al die Diemenaren die helpen ons dorp schoon te houden. Zeker in deze tijd is het erg fijn dat inwoners en gemeente samen zorgen dat het een beetje schoon blijft. Het allerbeste is het natuurlijk als dat niet nodig is en alles netjes in de prullenbakken terecht komt.’

Ook meehelpen?

De actie is in ieder geval een groot succes en her en der in het dorp zijn mensen te zien die met de afvalgrijper een rondje door de buurt maken. Op allerlei plekken in Diemen is daar zichtbaar resultaat van te zien. Wie mee wil helpen Diemen schoon te houden en ook een afvalgrijper thuisbezorgd wil krijgen, kan zich melden bij het Klant Contact Centrum van de gemeente via (020) 31 44 888.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen