Papier en karton

6486 keer bekeken 0 reacties

Hoe meer papier we apart inzamelen, hoe minder bomen er gekapt hoeven te worden voor nieuw papier!

Waar kunt u oud papier en karton kwijt?

Op verschillende plekken in de gemeente staan ondergrondse containers voor oud papier en karton. Grote hoeveelheden papier en karton of grote dozen kunt u het beste zelf naar het Recycleplein brengen.

Container aan huis

Woont u in een laagbouwwoning dan kunt gratis uw eigen container voor het inzamelen van papier en oud-karton aanvragen. Dat maakt het makkelijker het afval te scheiden.

Hoe biedt u het papier en karton aan?

Maak kartonnen dozen plat of scheur ze in stukjes. Zo past er meer in de container. Grote dozen kunt u natuurlijk ook zelf naar het Recycleplein brengen. Ze horen in ieder geval niet naast de container of bij het grofvuil!
Haal pakketjes folders uit de plastic hoes.

Tips!

  • Zorg dat al het papier schoon en droog is.
  • Heeft u oude boeken? Daar kunt u nog wel iemand blij mee maken. Breng ze naar de kringloopwinkel of zet ze ergens neer in een openbaar boekenkastje, bijvoorbeeld in De Omval of De Schakel.
  • Voorkomen van afval is natuurlijk ook goed: bij de gemeente kunt u gratis een nee-nee sticker voor op de brievenbus halen. Een mail sturen kan ook, dan sturen we de sticker graag naar u op.

Wat wel en niet?

Twijfel over wat wel of niet in de container mag? Kijk op de afvalscheidingswijzer van Milieucentraal.

Van afval naar grondstof

In Nederland gemaakt papier bestaat voor 80% uit oud papier! Oud papier is dus een belangrijke grondstofbron. Lees hier meer over het recyclen van oud papier en karton.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen