Kleding en textiel

801 keer bekeken 0 reacties

In welke bak moet nou die chipszak en mag een pizzadoos bij het oud papier? Milieucentraal heeft daar een hele handige afvalscheidingswijzer voor gemaakt. Tik het zoekwoord in en u ziet meteen wat waar hoort.

Afvalkalender

Wilt u weten wanneer u welke container buiten moet zetten, kijk dan op de afvalkalender van Meerlanden.

Niet alleen kleding, maar ook handdoeken, dekens, lakens, knuffelberen, gordijnen, petten, schoenen en tassen kunnen in de container.

Op verschillende plekken in de gemeente staan ondergrondse containers voor textielinzameling van Sympany. Al het textiel is welkom, ook versleten kleding en huishoudelijk textiel, zolang het schoon en droog is. Om de kleding te beschermen tegen vocht en vuil is het belangrijk het textiel in een gesloten zak aan te bieden.

Wat wel en wat niet?

Nat textiel of sterk vervuild textiel mag niet in de container. Denk dan aan textiel met olie- of verfvlekken. Het is niet meer bruikbaar en zorgt voor hoge verwerkings- en afvoerkosten. Door textiel in een gesloten zak in te leveren is het beschermd tegen vocht en vuil. Hoe beter we dit samen doen, hoe meer grondstoffen we kunnen hergebruiken. Check hier wat in de container mag: https://www.sympany.nl/kledinginzameling/

Waar zijn de containers?

Wilt u weten waar bij u in de buurt een textielcontainer is? Kijk hier naar het overzicht van de textielcontainers.

 

Kleding en textiel wordt hergebruikt of gerecycled

Afbeeldingen

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen